Partners

De Groninger Energiekoepel helpt energiecoöperaties in Groningen met kennis, ervaring, netwerk en training. Een aantal van onze bestuursleden volgen een trainingsprogramma over het succesvol ontwikkelen van een energieproject.


Het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Groningen en Groninger Dorpen. Vanuit het Programma Lokale Energietransitie ontvingen we een opstartsubsidie om de kosten voor oprichting van de coöperatie, zoals drukwerk, notariskosten en dergelijke, te dekken. Het Programma Lokale Energietransitie is een initiatief van van de Provincie Groningen, Natuur en Milieufederatie Groningen, Groninger Energie Koepel en Grunneger Power.


Wij zijn als coöperatie lid van Energie VanOns. Dit is het energiebedrijf dat lokaal opgewekte energie afneemt van de bijna honderd coöperaties uit de drie noordelijke provincies. De stroom wordt vervolgens aan zowel particuliere als zakelijke klanten geleverd. Door het lokale karakter van Energie VanOns vloeit de winst altijd terug naar de eigen regio.