Een nieuw streekproduct

Een nieuw streekproduct

Groningen is trots op zijn streekproducten: vers,  ambachtelijk geproduceerd, op verantwoorde wijze geteeld. Daar is de laatste tijd een nieuw product bijgekomen: stroom! Stroom? Ja, lokaal en kleinschalig geproduceerde groene elektriciteit.

Veel mensen, boeren en burgers, maken met hun zonnepanelen en (kleine) windmolens al groene stroom voor eigen gebruik. Daar komt nu een nieuwe mogelijkheid bij: groene stroom opwekken door lid te worden van de lokale energiecoöperatie Winsum Duurzaam.

In Winsum is een energiecoöperatie in oprichting. In 2018 wil de coöperatie één of twee molens oprichten als eerste stap naar een energieneutraal Winsum. Maar ook het plaatsen van zonnepanelen en een project waarbij we mensen begeleiden bij het besparen van energie in huis staan op het programma.

Wakkergeschud door de aardbevingen werken we aan de omschakeling van gas en kolen naar wind en zon voor onze energievoorziening. Wie lid is van de coöperatie, helpt mee aan de lokale opwekking van groene stroom. Samen beslissen we hoe we de opwek van energie goed inpassen in het landschap rond Winsum.

Wie meer wil weten of via onze nieuwsbrief op de hoogte wil blijven, kan het beste naar WinsumDuurzaam.nl gaan en zich daar inschrijven voor de nieuwsbrief. Wie mee wil denken of ideeën heeft voor een geschikte locatie voor het plaatsen van kleine windmolens nabij het dorp is meer dan welkom zich te melden. We gaan Winsum Duurzaam maken. Doe je mee?

Over de auteur

Winsum Duurzaam administrator